Arnstein ble ordinert til prest.

Det ble en flott og historisk dag i Heggen kirke søndag 3.september da golingen Arnstein Bleiktvedt ble ordinert til prest. Det er 800 år siden en prest ble ordinert i denne kirka, og det er 100 år siden en som er født og oppvokst på Gol ble ordinert!

Gudstjenesten begynte med en høytidelig prosesjon inn i ei fullsatt kirke, og flere fra Hallingdal hadde tatt turen for å være med på denne sjeldne begivenheten.

I sin tale til Arnstein tok biskop Per Arne Dahl utgangspunkt i profeten Jeremia i Det gamle testamentet. Denne profeten var på samme alder som Arnstein da han ble kalt til sin gjerning, og Jeremia skulle gå med budskapet fra Gud: «Med evig kjærlighet har jeg elsket deg». Overskriften til dette verset er de tre orda: «Enda en gang». I en personlig tale understreket biskopen at enda en gang gir Gud deg en ny dag, en ny nåde, kjærlighet, tilgivelse. Hos Gud får vi nye muligheter enda en gang.

Høydepunktet var da Arnstein ga sitt «ja» til ordinasjonsløfte og fikk stolaen lagt over skuldrene sine. Da brøt det ut spontan applaus og gledesrop i kirka! Biskop Per Arne kommenterte raskt at tidene har forandra seg. Da han ble ordinert av biskop Per Lønning sa de et stille halleluja – inne i seg!

Så holdt Arnstein sin første preken som rettelig prest, og teksten var som bestilt til denne søndagen. Den handlet om å bruke talentene sine, og preka var både historisk og rykende aktuell!

Det var mye flott sang og musikk, og da salmen «Deg være ære» runget i rommet så var det også en påminnelse av det fortsatt er liv og glede i kirka!

Etterpå var det gratulasjoner og bilder på kirketrappa før vi kjørte til festsamvær i Åmot kirke. Der ble det selvfølgelig servert småmat og lefsekling og marsipankake! Mange fra både Gol og Åmot holdt taler og overrakte gaver til Arnstein. Denne dagen ble det knytta mange gode bånd mellom Hallingdal og Modum, selv om begge prostene gjerne ville ha Arnstein som prest! Det ble den festdagen vi drømte om, og Arnstein Bleiktvedt vil sikkert trives i sin prestetjeneste. Det syntes og hørtes i takketalen hans til slutt!