Lassisk konsert

Håvard Svendsrud med konsert i Herad kyrkje
31.januar kl.19.00

Klassisk konsert

Trekkspiller Håvard Svendsrud (43) fra Modum, anerkjent musiker og en av Skandinavias fremste på sitt instrument, legger i januar ut på en soloturné med ti konserter i Norge og Sverige. En av konsertene er lagt til Hallingdal og Herad kyrkje på Gol. Svendsrud har i de senere år spilte flere konserter i Hallingdal, både som solist og med forskjellige ensembler. På repertoaret på konserten i Herad kyrkje står blant annet en «Engelsk suite» av Johann Sebastian Bach.

Bach on Accordion – på plate

Konsertturnéen har kommet i stand i kjølvannet av lansering av Svendsruds nye solo-cd. Platen, som har fått tittelen «Bach on Accordion», inneholder tre av Johann Sebastian Bachs «Engelske suiter» -  musikk som Svendsrud har hatt på sitt konsertprogram i over femten år og således har fulgt han gjennom store deler av hans karriere. Bachs «Engelske suiter» er opprinnelig skrevet for cembalo og hver av disse er består av seks barokke dansesatser.

Programmet i Herad kyrkje består i tillegg til en Engelsk suite også av et utvalg annen klassisk musikk, som blant annet verker av Händel, Scarlatti og Grieg for å nevne noe.